NEWS New year registrations open, contact us and renew your card !

Școala de tenis

De ce tenis?

Pentru ca tenisul este un sport care se poate practica pe durata intregului an.

Pentru că a greşi în tenis nu înseamnă neapărat a pierde; poţi pierde un punct dar ai şansa punctului următor.

Poate, nu în ultimul rând, pentru că este un joc foarte practicat în societate iar pe terenurile de tenis se pot lega prietenii dar se şi pot pune bazele unor afaceri. Pentru ca timpul copiilor este un lucru foarte important de gestionat, terenul de tenis fiind cu siguranta unul din locurile unde acestia vor fi indrumati catre un stil de viata cat mai echilibrat si sanatos.

Am auzit diversi spunand ca tenisul se invata intr-un timp indelungat. Da si nu. Miscarile de baza se invata repede. Apoi, ca in orice activitate pe care vrei sa o faci cat mai bine trebuie sa te perfectionezi. Si asta dureaza.

Am auzit diversi spunand ca tenisul este un sport scump. Da si nu. Pentru perioada in care se invata elementele de baza sumele alocate nu sunt mari. In nici intr-un caz mai ridicate decat se plateste pentru alte activitati extrascolare. Desidur ca odata cu perfectionarea si inceperea competitiilor si turneelor aceste sume cresc.

Iată doar câteva din motivele pentru care ne apropiem de tenis. Adăugaţi binefacerile sportului în general : libertatea şi frumuseţea miscării, pasiunea jocului şi veţi înţelege de ce sunt mulţi oameni care în momentele libere pun repede o pereche de tenişi, un trening şi o rachetă intr-o geanta şi asaltează terenurile, nu foarte multe de tenis.

Programe
0

Acumuland de-a lungul timpului o vasta experienta, baza sportiva Universitatea Politehnica Bucuresti va propune 5 programe principale de pregatire.

Se adreseaza copiilor mici si foarte mici (3 – 5 ani) care nu pot sta pe teren decat insotiti de unul dintre parinti. Este un program interactiv intre antrenor, parinte si copil, avand ca scop familiarizarea cu racheta si mingea.

Se adresează copiilor care descopera tenisul cu ajutorul poveştilor captivante si a ingeniozităţii materialelor folosite, totul pentru a dezvolta capacitaţile lor fizice intr-un mediu cat mai atragator. Este un curs adresat copiilor între 4 si 6 ani, cu o durata de doua ore saptamanal.

Este deschis celor care vor sa înveţe tainele tenisului pentru a se amuza sau pentru a îşi petrece plăcut timpul liber.
Programul cuprinde între 2 si 5 ore saptamanal într-un orar prestabilit între participanţi si antrenorii responsabili. Fiecare grupă este formată din cel mult 4 persoane, scopul nostru fiind de a face tot posibilul ca elevii noştri sa vină cu plăcere, de a învaţa şi de a reuşi.

Deschis celor cu vârste între 7 şi 18 ani pentru a oferi şansa de a atinge din plin nivelul maxim de exprimare participând la turnee din cadrul circuitului intern si international.
Programul deruleaza între 12 şi 30 de ore de antrenament pe săptămâna într-o desfaşurare anuală şi cuprinde pregatire tehnico- tactică, fizică si mentală, grupele fiind formate din maxim 6 jucători.
Programul se referă la copii iniţiaţi în tenis şi care trebuie să participe la minimum 3 competiţii din cadrul calendarului intern al FRT pentru a obţine un clasament intern.Subliniem că acest program necesită un interes deosebit atât din partea jucătorilor cât şi din partea parinţilor în sensul unui program serios şi motivant care este acompaniat de o investiţie substanţială din punct de vedere financiar.
Pe durata scolii, programul cuprinde 2 ore de antrenament zilnic acompaniate de 2 sedinte de pregatire fizica saptamanal. In timpul vacanţelor şcolare programul cuprinde 5 ore de antrenament pe zi şi 3 antrenamente cu preparatorul fizic.

Consta in sedinte de invatare a tenisului, fiind structurat in functie de necesitatile participantilor.